Ciacho proste, lecz w smaku przepyszne – bardzo słodkie

(bez cukru i bez jakichkolwiek słodzideł!),

puszyste, wilgotne… ideał :). Bezglutenowe i bez nabiału.

 

 

Czego potrzebujemy?

 

– 500 ml mleka roślinnego z dobrym składem (u nas EnerBIO kokosowe z Rossmanna pół na pół z wodą)

– 3 banany

– 5 jaj

– ok. 100 g mąki kokosowej

– 2-3 łyżki mąki kukurydzianej lub innej bezglutenowej

– 2-3 łyżki oleju kokosowego

– 2-3 szczypty proszku do pieczenia

– 2-3 łyżki zmielonych migdałów

– 2-3 łyżki nasion chia

 

 

Wykonanie

 

– zwyczajnie wszystko razem zblendować 🙂 masę przełożyć do foremki natłuszczonej olejem kokosowym i piec ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni. Wyjąć, ostudzić, ozdobić (nasze po prostu posypane płatkami migdałowymi) i pałaszować 😉

 

 

Całe ciacho ma 2200 kcal, 74 g białka, 125 g tłuszczu i 192 g węglowodanów – a więc przeważają BT.

 

 

Po podzieleniu na 10 porcji otrzymujemy przekąskę 220 kcal, 7,4 g białka/ 12,5 g tłuszczu/ 19,2 g węglowodanów 😉

 

 

… Smacznego! Dzieciaki się zajadają 😀

 

 

SUGA

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *